Wednesday, May 18, 2011

Ingin ku sedut senyuman dari wajahmu [updated]

[update 18.5.11 - 11.43am:- sebelum timbul spekulasi yang mengarah kepada aksi lucah, sayugia diberitakan konteks puisi ini adalah keganasan. Senyuman yang disedut BUKAN dari bibir tetapi dari WAJAH. Wajah siapa? Wajah-wajah wanita dan kanak-kanak yang tertindas di merata-rata tempat. Apabila hilang senyuman dari WAJAh mereka, yang tinggal hanyalah wajah-wajah yang lemah dan lesu kerana keperitan mereka.

Bukan itu sahaja, mereka juga disudukan dengan racun-racun sama ada racun sebenar atau pun racun kepada jiwa-jiwa lemah mereka. Jadi, barulah kena konteks puisi itu dengan lagu 'Eagle Fly Free'...

Dah, jangan fikir yang bukan-bukan pulak. ]










Mari kuhisap senyumanmu, dari
wajahmu yang ayu, biar
terpejam mata kuyu, aku biar kau
sesak menahan nafasmu.



Ayu dalam lesu, lemah
tenggelam dalam belaian nafsu, mari ke mari
aku sudukan dengan racunku, marilah
sayang.....telanlah racun itu.






[hehehe..hahahaha... <-- gelak setan]



Seperti Helang yang bebas di udara
Kita yang dibawah ketakutan...













.

21 comments:

Aku said...

Siapa-siapa yg tak perasan, Eagle = America.

ckLah said...

Nak straw tak?



(soalan blur ni...jangan marah! :D)

Aku said...

Cklah,
Tak payah. Tak best.
Sedut terus dari bibirnya...
hik hik hik.... gatal!

Hasri bin Hasfa said...

tq tq tq... aku dah agak, ko tujukan lagu nih tuk aku... tq tq... lagu : "i want out" n "walls of jericho" buh la sekali...

mama azfar said...

mak aiii....tajuk...membunuh betul ;p

ckLah said...

Bro...macam ada virus pada klip tu...dua kali klik, dua kali keluar warning .

Aku said...

Sepa,
jiwa hari ni belum sampai "walls of jericho".. tunggu esok-esok mungkin.


Syirah,
Memang kisah ini tentang bunuh membunuh.. tentang racun jiwa... tajuk pun kena letak yang membunuh... hahaha


Cklah,
ye ke? aku embed link dari utube je tu...

Hasri bin Hasfa said...

agak2 nya la... di msia, tajuknya:
1) rimau merayau bebas, atau...
2) rimau lepak bawah pokok kelapa, atau...
3) rimau berjalan2 d shopping kompleks...

Aku said...

Sepa,
Atau rimau yg kukunya suka diguna untuk buka botol Guiness Stout... hahaha.

Kepada yang tertanya-tanya: Banyak rimau yang belang Meysia ni. Belang yang warna hitam cuma kat dada dan pinggul jer...bahagian lain belangnya kuning langsat... hahahaha

Ko jahat Sepa! menci taw... aauuww! hah, tu satu lagi jenis rimau. Rimau kumbang.

Water Lily said...

Ah! kau dengan sepa dua kali lima.

Jahat! Mencik ai haha!

Kak Lah, saya pun blur2 baca entri orang lelaki ni.

Kut bekas anak murid kak, tu faham tak tau la.

Dia x komen lagi ni.Sibuk bercakap dengan [atung rimau pulak gamaknya haha

secangkir madu merah said...

andainya senyuman di bibirmu bisa ku sedut...

lain macam pulak maksudnya kan?


.

buah kedondong said...

tak abih-abih nak menyedut dari semalam?

Aku said...

Waterlily,
dia memang macam tu kak. seminggu sekali memang dia kena bersembang dengan singa ... hahaha


SMM,
itu lembut sangat bunyinya, kena minta izin. versi aku ni ganasssss... hahaha


bkedondong,
semalam ada sedut ka? mana ada... hahaha

tasekM said...

oooo... nizam dgn kedondong main sedut2 yek semalam...?

oooo...






.

Aku said...

TM,
Hep!!! mulut tuuu.....
tak takut kena sedut ke?

AZANI said...

nyampuk sikit, aku, sepa,
tajuk lagi ngam,

wonggeleke nalladey...hihi..

AZANI said...

aku dah lama tak nonton wayang di rex, ke cathay ke..lama dah...masih ada lagi iklan sebelum filem...camana lagunya...call in to XXXXXberg, what are you waiting for, bla bla bla bla...atau iklan dimana pekerja jabatan air mana tah, repair paip bocor, lepas kerja,,,minum minum..., lagunya
xxxxxxxx xxxxxwonggeleke nalladey...


masih berkumangang lagikah...?

tasekM said...

tak takut.
aku pesen menggeget.
tak ada sape berani...

:p





.

Aku said...

Azani,
Aku ingat lagi lagu todi tu... unggelekek yenadey ! Dari corong radio lak tu... hahaha


TM,
nanti aku panggil hantu kum-kum datang rumah ko ... nak? dia suka comolot

hahahaha...

NM02 said...

sedut manual lagi besto kot? hehehe

Aku said...

NM02,
Kalau kereta aku lebih suka yang gear automatik...

Tapi bab yg ni, aku lebih suka manual macam ko cakap tu... hahaha...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com