Sunday, July 31, 2011

Apam ............... merekah.. terbelah 4...

.

[ Kalau nak dengar cerita tentang seorang lelaki dan batu hitam, silalah ke sana.... ]





Gua memang tak 'into' dengan apam-apam ni. Selalunya gua selalu 'into' dengan pizza atau cheese burger je petang-petang. Bila Mama kata nak buat apam, gua dah kasi hint awal-awal ...  jangan nak paksa-paksa gua makan pulak.


Mama beralih arah kepada Ariff, dia orang pakat-pakat berdua. Gua tak ambil 'port', gua berlingkar depan TV jer tapi gua jeling-jeling gak apam jenis apa yang dia orang buat. Mama kata dia nak buat Apam Mekar.... pelik nar bunyinya...


Dia dapat resepi dari Kak Yah.



masih dalam pengukus...



dah siap..! gebu.. tembam




Bila siap set yang pertama, Mama hulur seketul. Gua makan... perrgh! Lain macam punya rasa. Sedap pulak makan suam-suam kuku...


Gua bajet nak suruh Mama hantar more kat surau...









.

18 comments:

hani@debumelukut said...

tahniah. akak first time buat tak menjadi mekar mcm ni...thumbs up!

ckLah said...

كل عام وانتم بخيربشهررمضان ا لكريم

Aku said...

Hani,
tahniah buat Mama.. ter9ma kasih.



CKlah,
Sama-samalah kita menyambutnya ...

tasekM said...

aku.
sejak resepi hilang hr tu.
tak buat2 dah.

haha.


tapi apam mama ni nampak sedap benor nih.
nk kena cuba gak nih...
guna ovelete ke nih...?
kejap nk tgk resepi jap.



.

tasekM said...

wey...
link tu tak bleh ah...
kasi betul sikit.




.

Aku said...

TM,
haah.. guna ovelete...

cuba la.. aku tengok senang je Mama buat..

AZANI said...

zam...mama buat untuk jualan tak?

Aku said...

TM,
jap.. aku betulkan....

Aku said...

Azani,
tak.. buat sikit jer.. makan anak beranak...

Aku said...

Tasekk....

Aku dah betul kan...

cube klik tengok

tasekM said...

jap...

td aku klik tak bley gak..
ko punya http tu ada 2 kali...

ok.
aku try sekali lagi...


.

tasekM said...

ok.
dah bulih.
tapi dia pegi home la.
ko directkan ke n3 la.
aku malas nk menggodek.

cepat.
betulkan balik.
aku tunggu..


.

Aku said...

Tasek... ko klik kat labels tu..

ko klik kat 'apam'...

ada 5 jenis.... yg mama buat tu Apam Mekar namanya...

tasekM said...

apam mekar mana ada.
ke apam cantik manis yg ko maksudkan nih...?




.

Aku said...

TM....

err.. mungkin kut.. yg guna ovelete tu..

hahaha

tasekM said...

pepandai ubah nama tau...
nk kena sekeh dgn kak yah nih..

:p




.

NM02 said...

subur apam ni... ^_^

Aku said...

NM02,
lain macam jer 'subur' tu..?

hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com