Wednesday, September 14, 2011

Oh lelaki...... oh wanita .......

.


Mata si lelaki terkebil-kebil dan tumpuan melekat pada udang-udang yang tersisih.

Garfu si lelaki mula bergerak-gerak, menguis-nguis malu sebelum terangkat dan mahu melompat ke piring sebelah.



" Heepp !!! " si wanita


" Sejak bila tak suka udang ? " si lelaki


" Nanti orang makanlah.... save the best for last..." si wanita






Gambar sebenar, cerita tak benar sama sekali...







.

15 comments:

NM02 said...

tak boleh makan udang banyak

gatal celah2..

hehehe

ASH said...

'save the best for the last' tu stail anak aku!
.
.
.
pastu ada yang menyambar sekor udangnya...
sapa suruh!

AZANI said...

udang steam tak erapa tp kalau goreng butter....

Aku said...

NM02,
Hah..? alergik kah? alahai... hilang sikit nikmat duniawi.



Ashley,
Alaa... kita org dulu2 pun suka timbus peha ayam dalam nasi kan? kan? dah abis nasi baru makan ayam tu.. kan? kan? hahaha



Azani,
Aku pernah makan udang mentah... sedap.. manis...

tasekM said...

nampak mcm char kuey teow tu...




.

Aku said...

TM,
yup.... char kuey teow. Nak? Meh sini kita org belanje...

Udy said...

saya takleh makan udang..nanti pengsan..pitam..huhu.

Aku said...

Udy,
salam. lagi sorang yang tak dapat nikmat makan udang.... takpe, boleh makan sotong.

sepa said...

ko beli byk2 char kuey teow tuh... bila dia dah kenyang oleh kuey teow, sure dia tak larat dah makan udang2nya sbb dah terlalu byk lebih. itu jam la ko punya garfu lompat2... hahaha

secangkir madu merah said...

rugi org yg suka habis makan nasi dulu, letak ayam goreng ketepi sbb nak makan last2... heheheehe silap2 haribulan org sebelah yg kebas ayam goreng tu..

kalau ada adik beradik ramai tak boleh makan pesen macam ni.. menganga sudahnya... hahaha

.

Aku said...

Sepa,
bagus idea tu...
tapi rebehla wallet aku..
baik aku beli je udang sekilo, digoreng dan diratah...



SMM,
hahaha.. memang pun kak. Selalunya org buat kat Kuaci dan kacang juga...

ckLah said...

Balik TI, jangan lupa beli udang galah baru naik di Jeti Persatuan Pemancing Hilir Perak kat tepi Taman Rekreasi tu....baung pun ada. Hehe

Aku said...

cklah,
taman rekreasi yang kena hakis tu ek? Oo.. baru tau...

hani@debumelukut said...

pantang tau orang curi lauk dari pinggan akak...berani cuba lah try..

Aku said...

Hani,
alaaa... curi la masa akak tengah ralit makan.... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com