Sunday, March 11, 2012

Ustaz kata....

.


Ustaz kata, kalau tanam jagung 3 bulan baru boleh dimakan.

Ustaz juga kata, kalau tanam padi pun sama. Selepas 120 hari baru boleh dituai. Itu pun belum boleh ditanak menjadi nasi.

Ustaz kata, semua tu kalau ditanam lambat dapat makan.


Tapi, ustaz kata lagi, kalau tanam manusia cepat dapat makan

kalau tanam manusia lepas asar, malam karang dah dapat makan.

Makan di kenduri tahlil....






.

8 comments:

SM said...

makan hati aku kenangkan apa yang ustaz kau kata, rasa macam nak tanam diri sendiri je...

sepa said...

adoii...
uztaz ko ada dlm youtube tak, bang. nak tgk la ceramah dia. :)

jeb said...

ustaz ko ni memang power!!kahkahkah..

Aku said...

SM,
bila dengar macam dia buat lawak tapi dia sindir sebenarnya tu kerana selepas itu dia ada ceritakan pengalaman dia semasa bersekolah pondok dulu ambil upah 'menjaga kubur' 7 hari dan 7 malam... yg dia rasakan bidaah...





Sepa,
Yang ni ustaz lain. Muda lagi dan baru 1st time datang. Dia ni bekas Imam 1 masjid Subang Airport... aku tak pasti dia ada youtube ke tak...






GB,
power penuh dengan sindiran tu... hehehe

cheqna said...

hamboiii
bagus punya sindiran
tapi betul kan??
hehehehe

Aku said...

cheqna,
betul tu..
tapi pedih ,... hahaha

tasekM said...

nampak no ko rindu GB.
itu jeb la... jeb...

hehe.


.

Aku said...

TM,
eh .. ye la..

sori Jeb... keh keh keh

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com