Thursday, February 28, 2013

Ronta hati

.

dreamstime.com
 
'Payahnya...'

Itu suara dalam.
Suara luar hanya tersenyum mendinding hiba, melukis ceria.
Hari semalam dan hari ini.
Esok...?








.

11 comments:

Qashmere said...

Meronta-ronta dah macam ikan...Bersabarlah dan kuatkan diri ye

tasekM said...

gambar tu ada kasut pompuan.

haaaaaaaaaaa...



.

Nizam.Ariff said...

Qashmere,
Lagi tepat, macam ikan terkena pukat... camtulah ronta2nya....



TM,
Hahaha... aku pun perasan gak.. kasut kat atas tu macam orang bertopeng tu ke ketuk dengan kasut pompuan.... hahahaa

Kniedaz said...

ke...kepayahan tu ada kena mengena dengan perempuan?????

Nizam.Ariff said...

kniedaz,
aku tak payah... itu adalah kepayahan yang nampak ada pada kamu-kamu semua... aku tuliskan untuk semua juga secara umum...

itu bukan aku. ramai yang salah tafsir puisi aku adalah tentang aku. sebenarnya tidak, ia adalah apa yang aku lihat, rasa dan aku simpulkan.

kebanyakkan pernyataan aku dalam blog aku ini adalah intepretasi yang aku nampak di dada umum. jika entri itu berkenaan aku, biasanya aku akan tulis dan beritahu ia adalah aku...

Daddy Ziyyad said...

abstrak sangat.
aku tak boleh nak faham

hahaha

sepa said...

akupun nampak ada kasut pompuan. yg kat atas tuh sandal jantan la kan.!

hahaha

CiKPuaNLawA said...

esok..?!!..
andai payah itu pergi..
dalam itu pasti akan ceria seperti lukisan luarannya...

tabah lah hati semangat pasti menemanimu...

amacam... bolehhh..!!..
dapat hadiah tak..?!... hahaaha...

Nizam.Ariff said...

Daddy Ziyyad,
Alaaa.. itu pasal topeng..
atau dalam kes orang sains dan psikologi macam ko, 'wearing different hata"... mudah kan ceritanya? hahaha



Sepa,
.... dah kat tengah-tengah tu ada topeng ketawa menangis.... apakah maksudnya?



CPL,
Boleh sesangat.... aku anggap kata2 tu sebagai hadiah untuk aku..

hadiah untuk ko....? Takde... hahaha

sepa said...

maksudnya. itu kisah dalam kelambu. ada ketawa ada menangis. hehehe

Nizam.Ariff said...

Sepa,
Opps... aku tak pasang kelambu waktu tidur.. .panas... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com