Saturday, March 29, 2014

Mee basah...

.


Aku mula-mula mengenali Mee Basah ialah di Melaka. Sejak dari itu, aku dapati Mee Basah amat sinonim dengan Melaka.






Ini Mee Basah di Jasin, aku makan semalam. Di sebuah warung kecil di celah-celah bangunan berhampiran 'roundabout' bermotifkan tengkolok.


Oh ya, aku minum kopi O buatan Melaka...



.

10 comments:

t.a.t.a said...

Family aku selalu buat di rumah. Kalau makan di kedai pesan nak mi basah. Kadang tukang masak tak reti mi basah ni. Kena inform mi yang ada kuah nya.

Nizam.Ariff said...

tata.
kalau tapaw pula kalau terlambat, mee dah kembang...hehe

t.a.t.a said...

Haah tak sedap. Kalau kat rumah tu nak masak dan makan tunggu aku, kakak aku budget masa. Kalau keluar ofis aku kena sms, baru dia start masak. Makan masa panas-panas best.

Nizam.Ariff said...

tata.
dan kalau masak sendiri, bermacam2 bahan tambahan boleh dimasukkan....

Rapunzel Cikilolo said...

dkt dgn telekom ye?

Nizam.Ariff said...

rapunzel.
alaa..tak perasanlah pulak....tp sederet dgn maybank tu..

nae nematoda said...

kat rumah tak panggil mee basah, terus panggil mee banjir...hahaha

Nizam.Ariff said...

nang.
logik....logik... haha

CiKPuaNLawA said...

tu bukan mee hailam ke..?!..

balik nanti nak buat lah... hehehee

Nizam.Ariff said...

CPL.
nampak mcm mee hailam tp tak.
tak silap aku mee basah ni mcm mee goreng tapi siram air lebih sikit masa goreng...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com