Sunday, May 4, 2014

Sayembara penulisan 2

.






Semangat macam ada.....tapi kederat entah ada atau tak.
Dan yang penting, nak tulis tentang apa agaknya?
Tak apa, tarikh tutup lama lagi...31 Jan 2015 katanya.




.


19 comments:

nae nematoda said...

next year, tarikh tutup, lama tu...macam berminat, tapi macam malas nak tulis...

Nizam.Ariff said...

Nang,
elbih kurang sama je alasan kita ... hahaha

Tijah said...

Aiseh. Takde bakat la plak...

Nizam.Ariff said...

Tijah,
Kalau nama ko dibuat tajuk novel pun bagus juga nih... "Tijah"
Komersial nama tu...
Citer berkenaan sebuah kampong yang dilanda pembaharuan social sempena perlaksanaan GST. Tijah yang menjual nasi lemak terpaksa menjadi ejen jurucakap orang kampong kepada kastam dan KPDNK... sebabnya ramai yang lepak kat warung nasi lemak Tijah... berjayakah Tijah menjadi orang tengah? Berjayakan orang kampong menyelami GST? Atau Tijah berpaling tadah dengan menyemarakkan penentangan terhadap GST? Segalanya bakal terjawab nanti.. tunggulah kemunculan novel "Tijah"...

Hahaha....

Tijah said...

ok nati kasik aku royalti ek? hahaha

Nizam.Ariff said...

Tijah,
Boleh... tapi ko kena cari downline utk watak antagonis dalam 2-3 orang la... hahaha

sudipVSsenduk said...

duluuuuu rajin menulis. Tapi sekarang lebih cenderung pd melukis

Kniedaz said...

menulis dalam blog pun malas...camna nak tulis cerpen? (aku la ni)

Nizam.Ariff said...

SvS,
Melukis aku tak pandai, menconteng aku pandai... hahaha


Kniedaz,
menulis dalam blog tak sama menulis dalam buku, ada auranya tersendiri.... sekali dah mula, tak sabar nak habiskan.. itu aku lah...tu sebabnya nak tulis novel jadi cerpen je... hahaha

Rai Ourkizuna said...

boleh bagi mommy fara ni..dia tere tulis cerpen..

Nizam.Ariff said...

Rai,
iklan tu ada dalam BH hari ahad lepas...

t.a.t.a said...

Wah! Best la!

Due date lama lagi sebab nak bagi idea orang tulis apa la tu kan?

Hmm..

Nizam.Ariff said...

Tata,
aku nak sub-contract kerja penghasilan cerpen kat ko la... hahaha

Su @ Aya said...

tarikh tutup lambat lagi tu.. bleh buat byk2 dan pilih yg terbaik.

ko bleh la nizam, aku suka baca apa ko tulis. idea pun manjg jer ada. citer 'tijah' tu, ok jugak tu. hahaha...

Nizam.Ariff said...

Su@Aya,
terharu aku mendengarnya dari kamu.... idea ada, menulis pun suka cumanyaaa... aku tak sabra ... tulis nak cepat habis je... contohnya Kecubung tu.. kalau novelis, mungkin boleh kembangkan sampai 400m/s kut..

LydSunshine said...

aku nak cuba buat cerpen la. hahah. mampu ke tidok.

Nizam.Ariff said...

Lyds.
Cerpen pun nak 200 m/surat....dah mcm novelete tu..haha

gadisBunga™ said...

menarik.

minat.

tapi tak sempat nak tulis.

dan belum ada idea.

hmmm~

Nizam.Ariff said...

GB,
Takpe, lambat lagi tarikh tutup....
Puisi nak 45 je... kalau seminggu 2 puisi, cukuplah nanti tu

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com