Wednesday, February 18, 2015

Satu ketika dahulu...battle of the bands

.

Kawan-kawan yang sama belajar di maktab rendah sedang merancang untuk majlis 'back to school' atau reunion bersama guru-guru kami dulu, dijangka pada hujung April ini.

Sempena 25 tahun meninggalkan sekolah itu, pada kali ini mereka bertemakan kenangan silam....sekitar akhir 1980an.


Ditahun akhir di sana, ada pertandingan nyanyian dan band. Aku tak masuk bertanding...walau aku yang tolong sikit asaskan beberapa band yang bertanding.

Tapi....ada sepasang kawan yang minta aku iringkan mereka menyanyi. Aku tolak kerana aku tak mahu naik pentas. Lebih dua minggu mereka pujuk...akhir aku beralah. Dan aku setuju untuk satu lagu sahaja.






Aku yang mana? Aku yang kekanan sekali...lead guitar berwarna biru. Kenapa aku berat nak iring? Sebab mereka minta lagu Jamal & Francesca Peters...sedangkan ketika itu tengah hangat dengan battle of the bands, search, wings, metallica, slayer, dio, destruction....!


Tapi....mereka johan!



Oh ya...tentang reunion itu...aku tak turut serta...aku elusif.




.

12 comments:

SuzieLAWAti said...

antisosial...!!

hehehehe....

nak lagu plisss.....!!!!

Nizam.Ariff said...

CPL.
Lagu apa? Nnt aku kasi link youtube,...haha

Tijah said...

aku join nasyid jerr...

dulu la...

Tijah said...
This comment has been removed by the author.
Nizam.Ariff said...

Tijah.
Hmm....bagus...bagus.

ewanthology said...

lepas ni nak perform bleh buat stail busker sebab caliph busker tengah trend skrg ni... huhu

Nizam.Ariff said...

Ewan.
Mmg pun..gitar tong dah cukup....

Kniedaz said...

tu dia...aku cuba congak umur ko skang ni...waktu ni aku baru darjah 5

Nizam.Ariff said...

Kniedaz.
Ya...kamu adik aku...masih comel dan comot.. Haha

Rapunzel Cikilolo said...

huhu.

stailnye.

Nizam.Ariff said...

Rap.
Gaya kena ada...

LydSunshine said...

Nape ko elusif? Alasan je kan. Ko sebenarnya malu sebab ko dah gemuk. Ehehe.

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com