.
Dah tiga(3) hari berturut-turut kami makan berlaukkan 'kung pao'...
Mula-mula, Siakap stim ala 'Kung Pao'
Hari kedua(2), Dhori fillet ala 'Kung Pao'
Hari ketiga(3), ayam goreng ala 'Kung Pao'
Esok lusa mungkin udang masak 'Kung Pao'.
Dan mungkin juga terselit ketam masak 'Kung Pao' pulak.
Aku rasa, tema kami untuk makanan bulan ini adalah 'Kung Pao' kut.
.
10 comments:
Kung Pao?
Opo kuwi?
Kuih pau ada tak Jam?
lepas tu kena kungfuuu
masak kung pao bahan banyak tapi guna sikit², jadi lambat habis... nak kasi cepat habis tu yang kena hari² menu kung pao kan.... hehe
CKlah,
Entahlah...chef kata macam tu, aku ikut je... darah Cina dalam badan aku semakin mencair, dah tak faham sangat istilah Cina...
Tijah,
Bukan, memula Mama kung fu depan kuali, lepas tu kami kungfu lagi... time basuh pinggan... hahaha
KOG,
Betul tu... aku guna Sos Manis ABC (Heinz), tu yang nampak berkilat berkaramel ayam tu... hahaha
n3 sama konsep la ni hari...
:)
.
mana resepinya?
aku nak terai..
Apa betui ko makan ni Ijam..eh salah panggei pulak, NIZAM?
TM,
Kebarangkalian untuk sama dgn entry ko... 1: 10000. Kebarangkalian untuk sama dengan KOG.. 1:1... hahaha
SMM,
Resepinya... antara bahan2Nya... cili kering, udang kering, halia muda, bawang besar, bawang putih, sos tiram, kicap cair, sos manis Heinz, lada sulah, minyak grapeseed, dan lauk-pauk yang di pilih kena goreng dulu. Garam dan gula mungkin tak perlu.
Ashley,
Betui kak.. nama tu yang di tulis dalam menu kedai ah pek melayu tu... hahaha
Paman,
minat sushi tak??
Pojie,
Suke sesangat...
Post a Comment