.
Wow.... aku ingat tulang selangka lembu tapi sebenarnya tulang selangka kambing. Enak, rangup (salut luarnya) dan lembut (dagingnya, bukan tulang!)....
Aku rasa daging kambing tu diperap atau direbuskan dulu sebelum dicelup ke dalam tepung rangut atau mungkin juga telur dan digoreng dalam-dalam (deep fry) dengan suhu minyak masak paling kurang 280 darjah celcius.
Dagingnya lembut. Sekali kokel, luruh dari tulang selangka tu.
Hanya di JM Beriani (di cawangan-cawangan tertentu sahaja)
.
6 comments:
x wehi....
hehehehe
cheqna,
kalau kepak ayam pun sedap tu kalau rangup diluar lembut di dalam...
aku agak tulangnya pun lembut. :)
sepa,
aku dah bagi tau awal2... daging je, tulang tak lembut...hahaha
Daging dah reput tu
Ashley,
hah!??
aku makan elok je tak sakit perut...?
Post a Comment