Wednesday, March 4, 2009

Jalan2: Seruan Jihad

Hari ni. Hari ketiga training. Dr. Scot dari Amerika tu yang kasi training.

Menjelang Asar, entah macam mana, satu laptop dah berbunyi. Ada mamat setkan Azan kat laptop dia.

Masing-masing yang tengah sibuk berfikir bertafakur sejenak.

Dr. Scot yag dari Amerika tu pun sama.

Malah, dia lebih cuak sebab kami semua tetiba berubah rupa menjadi Taliban!


Hahahaha.



.

10 comments:

addyaholix said...

setakat bertafakur?
ada ajak dr scott sembahyang asar?

ashley said...

so?
lepas bertafakur korang buat apa?
...kalau nak solat jap,aku rasa dr scott pun hangguk hangguk setuju!

...dan AKU RASA DR SCOTT MUNGKIN LEBIH MEMAHAMI KEHENDAK KORANG..
...kalau korang buka mulut la..

...kalau korang kata never mind..
okay go on
..then..??
agak agak??

xiiinam said...

Salam…
Anda dijemput hadir ke open house di blog saya.
Sila jawab kuiz tentang Tasek Merah untuk dapatkan hadiah…

(Tawaran hari ini saja!! He..he..)

ajak orang-orang kampung sekali

kakpah said...

azan yang sejenak mungkin membuka ruang hidayah pada tuan scott. Siapa tau?

Nizam.Ariff said...

Addy,
Dia kata dia tak sunat lagi ... hahaha

Ashley,
Masa Zohor kami berjemaah, tapi tang Asar, kami kena bersihkan diri kat rumah dulu....habis training pukul 5pm...

xiiinam,
Ok...

Kakpah,
Mudah-mudahan...

Anonymous said...

lain kali cuba berdakwah plak kat Dr.Scott tu... :-)

-Ilham Insyirah-

tasikmerah said...

hantu jembalang tanah punya cekgu. sampai ke sini dia buat promosi blog dia.

cekguuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!


.

Nizam.Ariff said...

Ilham,
Nak berdakwah kena ada hikmah, aku bab ni yang kureng...

TM atau Ain atau ...
Kamu tembam sejak dulu ye... hehehe

wahyudimy said...

Camni pun ada.Haha.:-)

Nizam.Ariff said...

Wahyu,
Adeee..... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com