Sunday, July 5, 2009

Hanya dari T.Intan

.

Tengah 'seronok' memandu menuju ke pekan T.Intan dari S.Alam, aku terpana dengan satu signboard merah di jalan Changkat Jong. Mulanya dibiarkan sahaja tapi dalam hati, aku sudah mulai tercuit.


Selang 5km kemudian, aku terserempak lagi dengan 'menatang' tu. Tak boleh jadi ni. Aku sanggup berhentikan kereta di bahu jalan dan aku berjalan ke arah 'menatang' tu. Aku 'snap' satu kali.






Nampak kereta aku? Jauhkan aku jalan? Demi T.Intan aku sanggup...


Tu diaaaaaa...... 15km, jauh lagi tu!


Kalaulah perut aku tengah 'berkeroncong' lagu cindai, bila terlihat signboard itu pasti kecur air liur aku dibuatnya. Dan sepanjang jalan sejauh 15km itu, aku akan telan bergelen-gelen air liur dek kecurnya.


Bila sampai ke destinasi, aku rasa aku mungkin dah tak lapar lagi. Kenyang minum air liur.
Sendawa air liur 5-6 kali gamaknya.... gamaknya la....







.

9 comments:

xiiinam said...

...Hi..hi..hi..
Selama Reztoren Mekdi tertonggok kat situ....sekali pun ckLah belum pernah masuk.....

Kiranya bukan selera ckLah lah tu....(Errrr...bukan selera duit ckLah...kalau orang belanja berselera jugaklah...he..he..)

Restoren mamak lagi best...makan capati dengan kari kambing...

AZANI said...

I'm luving it.....

kucingorengemok said...

hehe... siap berenti tu :)

Nizam.Ariff said...

CkLah,
Itu 24hrs yang pertama di T.Intan kut, tu sebab iklan jauh semacam dah pacak.


Azani,
Me luving it too....

Kucingorengemok,
Kena ambik bambo sebagai bukti, kalau tak nanti org kata fitnah...hehehe

xiiinam said...

24 hours pertama kat Teluk Intan Seven Eleven lah...

Ada dua restoren pizza hut pun ckLah tak pernah masuk....jakun betul he..he...

Bukan apa, kalau masuk premis2 macam tu....penuuhhh je dengan anak-anak murid. Maleh melayan...kalau nak juga pergi Manjung, atau order dari rumah..

Nizam.Ariff said...

CkLah,
Sanggup pegi manjung tuuu.. kos minyak kete pun dah boleh dapat sebiji pan pizza kut.

Semalam nampak juga Giant kat situ. Aku rasa nanti jalan tu mesti jem.

tasikmerah said...

aku tak masuk lagi. lalu je hr tu pi giant. best ke mekdi...? aku minat keni lg. he he.



.

addyaholix said...

kalau mekdi, menu wajib aku dabelcis beger. itu memang wajib. aku jarang pilih yang lain. sebab tu kawan aku kata aku makin bulat. tapi hensem macam langsung tak berubah. kawan aku yang kata bang, bukan aku!

Nizam.Ariff said...

TM,
Aku pun tak masuk lagi Giant dan McD tu. Ah, benda sama jugak yang dijualnya...


Addy,
AKu minat BigMac je. Segala yang big. Hensem memang maintain, macho je yang kurang nanti.. hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com