Tuesday, July 7, 2009

Refleksi dan ereksi dari kaca hitam

.

Refleksi dan ereksi tidak sama. Harap maklum.
Tapi refleksi boleh menyebabkan ereksi.

Ereksi jiwa dalam mimpi kadangkala menjangkau luar kotak kepala.
Luar kotak malam, seperti kerja-kerja ereksi Menara Kembar Petronas, bukan mudah.

Dan bila aku berkata tentang ereksi di sini, ramai yang secara refleksinya membayangkan botol kicap dan botol sos cili, sedangkan bukan itu sahaja. Jambatan dan bangunan perlukan ereksi juga.

Dan bila aku berkata tentang refleksi di sini, sama juga. Sedangkan semua permukaan berkilat membuat refleksi. Seperti ini ...















.

15 comments:

kakpah said...

itu nko ke. sebijik macam paku payung. eh.. paku payung sebijik macam ko.

xiiinam said...

Macam pernah kulihat hidung Jawa itu....tapi di mana ya......






He..he..he...

Nizam.Ariff said...

KakPah,
Anak bapak.... hehehe. Ok le tu. Kalau muka Paku Payung macam Shah Rukh Khan, aku dah fikir bukan-bukan kat Mama...


CkLah,
Hidung Jawe ke???
Itu pan asian le... hik hik hik

xiiinam said...

Kau dok Shah Alam belah mana? CL selalu lepak rumah abang di SS11. Abg cL ni seorg prof. Madya (kejuruteraan) di UiTM. Bila2 ke sana nanti kau belanja akak tau...he...he....

Nizam.Ariff said...

CkLah,
Aku kat Sek. 27.
Aku sambung blaja start Sabtu ni. Kej. Mekanikal... nanti jumpa le kut abang CkLah tu...

meo188 said...

korek idung?

Insyirah said...

Refleksi? Ereksi? Errr...err...

Bro, tu paku payung senior ke? Wakakaka... :p

Nizam.Ariff said...

Meo188,
Termenung menopang dagu...


Insyirah,
ramai yag cakap macam tu...
Paku payung comel tak?

xiiinam said...

...mungkin jumpa tu...abg cL tu pun ambil kejuruteraan mekanikal di univ of Leeds dulu...nama dia Hj Ramlan...

Nizam.Ariff said...

cklah,
aku ingat nama tu nanti...

addyaholix said...

kau ke bang?
alahai. comey sokmo. haha!

tasikmerah said...

wah! nizam dah menampakkan diri. hehehehe...

tapi aku dh lama nampak kamu kan...? he he.


.

Nizam.Ariff said...

Addy,
Itu bukan aku. Itu refleksi dari ereksi aku je...

TM,
Shh... jangan sebut. Kamu istimewa.
Hahaha

ashley said...

Like father, like son..
seghupo!

Nizam.Ariff said...

Ashley,
Buleh nampak ke? Aku punya la hitamkan...

Aku ambik balik la..

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com