Friday, July 24, 2009

Tombol dan remote control...

.


'Antara tempat yang jadi punca virus H1N1 merebak ialah tombol pintu, butang lif, handreel di eskelator dan remote control...'


Sah!
Lepas ni, aku akan banyak guna siku dan kepala lutut untuk sentuh benda-benda tu.


Atau, kalau nak stylo sikit, aku akan guna chopstick!









.

16 comments:

kakpah said...

sah.. kau letak otak kat kepala lutut. camane kau nak pusing tombol tu dengan copstik

Water Lily said...

Guna pengepit baju la.

pst..esok g SA.frinsjan ek?

tasikmerah said...

aku nk guna tumitlah! hahaha...

:p



.

Insyirah said...

Belum berjaya nak pusing tombol tu, chopstik dah patah.

ashley said...

Entry ini betul betul mengundang...
.
.
.
.
.
.
undang sakai!

kucingorengemok said...

tambah lagi satu mesej dari kementerian kesihatan: elakkan pintu bertombol!

Nizam.Ariff said...

Kakpah,
Otak kat perut.. tu sebab perut boncit! hahahhaa

Waterlily,
InsyaAllah, pegi kak,...

TM,
Tumit ko masih merah, tak pe.. haha
Gi Frinjan kat S.Alam?
Jangan kata aku tak ajak lak...

Insyirah,
Ko kena blaja kungfu dulu... hahaha

Ashley,
Undang akai kut... hahahaa


Kucingorengemuk,
Aku syak, nanti gomen suruh buat sliding door je... tak pun macam pintu koboi... tolak pakai gigi.. hahaha

xiiinam said...

....aku cucuk juga dak Nizam ni dengan copstik tu karang....

Nizam.Ariff said...

CkLah,
Rilek cikgu..... hahahaa

addyaholix said...

apa motif ko nak guna siku atau kepala lutut bang? tetap bersentuh kulit ko bang. ayyoooo!

chopstik? gila!

addyaholix said...

waaaa nak g frinjan tak ajak. ciss!

AZANI said...

Nizam: gunakanlah sarung tangan surgeon,sediakan spray dettol,atau paling mudah di setiap pintu bertombol yang kau akan guna sediakan satu mangkuk dan cangkir cuci tangan.banyak ke tombol yang kau nak kena pulas?kalau banyak , aku cadangkan bawa portable dispenser letak kat belakang macam haversack,sana sini kau pergi kau tak risau,bila cuit je tombol, kau pam dispenser tu , basuhla tangan.sesuai juga untuk ambil wudhu sekiranya tempat wudhu penuh, sesuai juga untuk bawa ke tandas yang takda air.

AZANI said...

Nizam:tumpang lalu,
tasek pakai tumit, alahai, kang terselak skirt st john kau,ada yang aksiden lak?

tasikmerah said...

azani, tumit aku ada taik lalat tau!

hahahaha....

:p

Nizam.Ariff said...

Addy oh Addy,
Jom g Frinjan...?
Tapi jangan harap sangat nak bertemu muka, aku pisahkan suara dari rupa... hahaha

Addy,
Dah, aku dah ajak. Kalau tak g, siap ko..

Azani,
Yang aku maksudkan ialah di luar rumah: di pejabat atau shopping kompleks. Idea kamu tu bernas: bawak spray dettol dan mop dan kain lap. Tapi, aku takut dia orang ingat aku ni pakcik pencuci bangunan pulak! hahaha

Azani,
Tumit dia buleh buat sup... sup tumit. hahaha

TM,
Taik lalat kat situ?
Mesti hobi kamu ni terajang orang, betul tak? hahaha

addyaholix said...

haha!
ko ajak tak ikhlas jadi aku tak pergi. sebab aku pergi bercuti bang. baru balik tadi. letih. dah malas nak keja esok.

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com