Thursday, July 23, 2009

Warna-warna yang menggetarkan jiwa


.

Mula-mula aku beli dulu, semuanya dah cantik. Cukup sifat. Sempurna warna.

Sekarang dah caca-marba!


Dulu, pernah sekali ada tangan yang kurang cekap dah ubah kiub rubik tu jadi kelam kabut. Aku habiskan 3 jam nak cantumkan petak-petak warna itu semula. Tak berjaya pun. Habisnya, aku tanggalkan satu persatu. Aku cantum semula.



Sekarang, dah barai semula. Ah! Lantak la...





.



12 comments:

addyaholix said...

ko yakin bukan ko yang baraikan ke bang?

Nizam.Ariff said...

Addy,
Aku yakin, aku tak ngigau pegi barai menatang tu. Sebab. menatang tu aku buat display item dalam rumah je... konon-kononnya aku terer buat menatang tu... kalau dah barai, abih la tembelang aku... HAHAHAHA

tasikmerah said...

aku punya dh campak gaung. ha ha.


.

kucingorengemok said...

adakah objektifnya mendptkan 1 side warna sama, atau SEMUA side warna sama... kalau yg 1st bisa diatur, kalau yg 2nd mmg cabut n pasang balik is the best solution! haha ...

Insyirah said...

Dulu kat rumah ada benda alah ni. Tapi dah hancur, masuk tong sampah dah.

Water Lily said...

akak benci benda ni..elergikkk..grrrr..:D

ashley said...

Aku ingat tahun 1981,demam menatang Rubic kiub ni dah melanda sekolah aku.Zaman tu Rubic kiub ini ada berbagai saiz.Siap ada formula untuk dihafal..
Kebanyakan kengkawan aku yang ketagih menatang ini menghafal formula itu untuk menjadi semua permukaannya sama.
Masih adakah lagi formula tu dalam kepala otak aku..

haiiiihh..

Nizam.Ariff said...

TM,
Tak yah campak. Gantung buat perhiasan...

Kucingorengemuk,
Yang 2nd! Tu yang hancur barai tu..

Insyirah,
Itu melambangkan frust... hahahaha

Waterlily,
Akak pun sama frust ke? hahahaa
Aku pun same gak... tapi aku cuba kot lain.

Ashley,
Ada formula ka?
Aku ingat bende tu guna random probability equation of Gausian triometrik version 3...

ashley said...

ada!
dulu menda tu dijual bersama dengan sekeping formula untuk pusing pusing kannya..
hafal formula tu...
then
lepas tu kacang goreng jer musing musing nyerrr

Nizam.Ariff said...

Ashley,
Kacang goreng pun kena bukak pakai dua tangan .... susah gak tu

addyaholix said...

aku syak paku payung tu bang. sebab yang best semua ko ngaku ko yang buat. dia tercabar tu. dia nak orang tahu warna sebenarnya ko. haha!

Nizam.Ariff said...

Addy,
Memang tak ada orang lain pun... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com