Saturday, February 6, 2010

Panas! Panas! Berbara dan berasap-asap...

.


Aku singgah di bangunan berdepan dengan Blue Wave Hotel, S. Alam. Ada urusan. Urusannya?


Aku settlekan satu rumah di S.Alam, oleh sebab itu pihak insuran perlu pulangkan baki MRTA. Tapi, dia batalkan/pulangkan insuran rumah yang lain pulak! Cek pun dah sampai ke rumah. Ceit, kalau aku mati, sape yang nak settlekan rumah yang lain tu? Mau aku jadi hantu sebab sangkut hutang!


So, aku cakap kat mamat tu apasal dia hantar surat kat insuran salah rumah? Dia kata, bank pusat di KL yang buat silap. Aku cakap, aku tak peduli.

'I want it to be recalled and re-installed. Aku tak nak satu sen pun duit aku keluar. No monetary cost, that includes non-monetary cost which can be translated into equivalent monetary value...' (maksudnya, kalau dia suruh settlekan di KL, aku tak nak sebab masa aku terbuang dan duit minyak + kilometer kereta).





Panas (hati) punya hal, aku singgah di warung dalam bangunan tu. Aku makan sup kaki ayam yang dah sejuk. Tak apa la, aku tengah panas.


Masa nak bayar makanan, aku terlihat sesuatu tertampal pada peti sejuk berdekatan kaunter. Aku dekatinya (peti sejuk), cashier (pompuan) tu tertanya-tanya.


Aku tanya, benda ni kira buli atau memang kerjanya? Pompuan tu kata, itu arahan bos...







Aku memang alah dengan kerja gosok periuk!




.

6 comments:

Anonymous said...

BUKTI SAIFUL pada 27JUN2008

http://www.ziddu.com/download/8465222/SAIFUL27JUN2008.doc.html

BUKTI SAIFUL PADA 27JUN2008 bersama DSAI dan AIC, MUAT TURUN, lihat gambar dan nilaikan..ADAKAH LIWAT TERJADI ATAU TIDAK ?

AZANI said...

salam nizam
masa aku settle rumah dulupun sama,patut temoh 15 thn tp habis dalam 10,,ada bayarterlebih ,nak dpt balik,berbulan bulan kemudian setelah calling follow up,patut tak aku cac interest?

kakpah said...

aku pun dapat gak iklan kat atas tu. tak kuasa aku nak tengok.

ehh.. resa tu nama orang ke. Dah gosok periuk tu tugas dia. ko takyah lah masuk campur.. hik..hik..

tapi sekarang ni cuaca tak menentu. kejap panas bedesing. kejap hujan. kalau hati ko panas, berendam je dalam hujan..

Nizam.Ariff said...

Anon,
I knew.. but who the heck are you? Hahaha

Azani,
Sepatutnya, mintak je interest equivalent to FD.. tapi, Islam tak kasi riba'-riba' ni... suruh dia belanja je la, kasi settle.. hahaha

Kakpah,
Aku ada tanya sapa resa tu, dia kata sorang pekerja kat situ gak...dan bos suruh dia gosok periuk! beberapa hari lepas, aku pegi lagi ke situ. Nota tu dah tak ada dah... mungkin orang lain pulak yang kena gosok periuk kut... atau dia orang segan sebab aku selamba je ambik gambar. Bila dia orang tanya nak buat apa, aku kata aku nak masukkan dalam blog aku... hahaha

cat@hana said...

Hai Nizam.
Maaf :) sedikit sayu malam ni. Tak ada angin, tiba tiba ada yang mengoyangkan pokok. Mengatakan macam macam. Kekadang boleh menutup telinga, kekadang ada juga ayat yang terlepas tertusuk juga kat hati especially kalau yang menegur itu teman yang rapat.
:) esok, ok lah semula.
terasa penat.. selamat malam :)

Nizam.Ariff said...

Cat,
Itulah kehidupan... ada pasang surut... itu dunia...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com