Wednesday, March 21, 2012

Ada sesuatu yang aku nak kongsikan

.



" When you sacrifice your life, you must make fullest use of your weaponry. It is false not to do so, and to die with a weapon yet undrawn "

- Miyamoto Mushashi, 1645




.

6 comments:

tasekM said...

weapon ko jenis apa...?

kehkeh.

:p




.

Aku said...

TM,
lidah dan tulisan... ehem...

sepa said...

nak tanya brader.

Miyamoto Mushashi pakar membuat pedang ke, pakar berpedang ke atau komander perang.

:)

*aku agak sekarang, weaponry adalah wang, mgkn jugak gambar bergerak, mgkn jugak bil-bil jamuan, mgkn jugak mgkn jugak mgkn jugak...

*mgkn jugak... ahhhh... aku mgkn tak sihat, rasa mengantuk nak tdo...

ko ape khabar, brader.?

:)

.

Aku said...

Sepa,
khabar aku baik-baik sahaja...


Mushashi, seorang wira Samurai yang telah mencabar dan membunuh ramai tok guru-tok guru sekolah pertahanan diri di Jepun. Bermula dari umur 13 tahun hingga 29 tahun, dia dah berlawan dan membunuh seramai 60 orang termasuk pakar-pakar pedang dan perang. Bila umur dia dah 30 tahun, dah tak ada orang yang dia nak cabar di Jepun lalu dia bukak sekolah sendiri...

His specialty... double-sword technique. Pada umur dekat2 nak mampos (61 tahun), dia bertapa dalam gua dan tulis buku " The book of Five Rings".

sepa said...

ko baca tak buku tuh. aku nak cari la kot.

Aku said...

Sepa,
aku tengah baca... aku tak beli buku. Aku translation dalam internet jer...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com