Thursday, October 11, 2012

The crying boy, itu potret semalam dan ini pula potret aku

.

Baru aku tau, selepas berpuluh tahun sejak aku lihat potret itu, ia adalah sebahagian daripada koleksi potret the crying boy. Dan seperti yang diceritakan, ada kisah mistik dan tahyul bersangkut paut dengan potret itu. Dikatakan juga ada pasangannya iaitu the crying girl.


Oleh sebab itu, aku tarik semula kenyataan yang aku buat sebelum ini iaitu bahawa aku ada iras-iras wajah budak itu semasa aku kecil dulu. Jadi, tak perlulah sediakan baldi untuk muntah. Ada beberapa orang dah cabar aku supaya letakkan foto aku di sini. Jadi, inilah aku yang seadanya ...



Baru aku perasan, aku baca english newspaper.. berlagak gila rasanya....hahaha


Aku tak ada foto semasa baby sebab mempunyai sebuah kamera ketika itu sama seperti memiliki BMW 7 series buat keluarga aku. Yang mana satu aku?  Ada orang kata iras aku tak lekang dek umpil, tak lapuk dek kulat (ok, ambil semula baldi)...



(Photos have been removed (again) due to violation to surf.net policies)



Dan aku mahu kekal elusif di maya ini. Esok-esok aku simpan balik foto aku ni...
           Tuai padi antara masak
           Esok jangan layu-layuan... ceh!  Hahahaha.... 



.

24 comments:

Jna marcello said...

hahhaha yeay TERBAIK!!!! kan macho ;))

Nizam.Ariff said...

Jna,
macho ke jambu? hahaha

Aishah Jahirah said...

mana satu ni?ada niat nak simpan balik ke...hahaa bia je la kot...

kucingorengemok said...

rokok tak tinggal tu...

Nizam.Ariff said...

Aishah,
Foto penentu rupa kat bawah tu aku dah tarik balik... hahaaa.. so teka je la ek yg mana satu..




KOG,
weh.. ko sempat tgk aku eh?


tasekM said...

aku pun sempat gak tgk ye... hehe.


.

Nizam.Ariff said...

TM,
jangan ko buat tangkal lak ek...

sepa said...

hahaha... ko memang tak lekang dek panas, tak lapuk dek hujan.

...kan orang dah kenal, cer dulu ko ikut cakap aku, bila dah dewasa, simpanla kumis ka (cam HulkHogan), jambang ka (cam OsamabinLaden), atau macam aku ala2 JohnTraVolta... hehehe...



.

aku ada gambar ko petik gitar. ko nak aku buh.?! tapi, aku kena selongkar dulu peti-memori.!


.

Nizam.Ariff said...

sepa,
tak payah bubuh!!!
aku takut ramai yg muntah... kakakaka

Dan aku ada foto ko kat BTN, juga masa lepak2 kat bilik ko... ko nak? aku email direct to you kalau ko nak...

tapi aku rasa ko tak nak kerana logik akalnya, buat apa ko nak tgk foto ko sedangkan ko boleh tgk diri ko guna cermin muka... kan?

LydSunshine said...

Hahah.. takde langsung iras the crying boy tu. Nasib dah tarik balik statement tu.

Nizam.Ariff said...

LyDS,
masa tu aku dah tak chubby macam budak tu.... hahaha

sepa said...

logik akalnya memang betulla apa ko kata tu. kenapala nak susahkan diri, ambik masa, tengok gambaq lama, kan.! pastu dok kenang2...!!!

aku takdak satu gambaq pun masa kat BTN.! camner ko ada.?!

oya, baru aku ingat, kenapa.?
bila aku masuk mrsm beseri, aku bakaq semua gambaq2 yg sebelumnya.
bila aku masuk universiti-yang-di-tengah2-padang-pasiq-bekas-lombong, aku bakaq gambaq2 yg sebelumnya jugak.
tapi, kenapa dalam peti-memori aku, dok ada gambaq ko petik gitar, gambaq kulek petik gitar, gambaq Lengai yang-berbaring-topless, dan... ada satu dua lagi, kot.?!


*eh. gambaq di BTN tuh aku nak. ko scan. pastuh email kat aku.


.

Nizam.Ariff said...

sepa,
ko bakar sebab you just hate yourself kut.. keh keh keh
dan ko tak bakar gambaq orang lain termasuk aku sebab you admire them... hahaha


ok.. nanti aku ambik foto atas foto la.. kalau scan, aku kena bawak ke opis...

cHeRyNa PiReS said...

"Aku tak ada foto semasa baby sebab mempunyai sebuah kamera ketika itu sama seperti memiliki BMW 7 series buat keluarga aku."

-ungkapan yg nice sbb zaman dulu kalo buat duck face tangkap gambar maka ia akan stuck forever and ever dalam album :)

Nizam.Ariff said...

cheryna,
... betul tu. juga stuck forever in mind...

inche hlovate said...

bijaknye dia baca paper org putih :)

Nizam.Ariff said...

inche,
hahaha... ntah mana rembat paper tu tak tau la..

ckLah @xiiinam said...

ckLah sempat muat turun gambar lelaki sajak tu. Haha...


Alamak...siapa rendam baju dalam baldi ni? Orang nak guna baldi lahhhhh....

:-)

Lady Windsor said...

Hmmm...tepat sekali tekaan aku...pipi masih boleh dan sedap dicubit...bhahahaha!

Sepa, cer ko letak gambar2 tu semua...bak mai biar kami tengok...karang boleh compare dengan gambar kat atas tu...

Nizam.Ariff said...

cklah,
maknanya, ada orang dah gunakan baldi tu dulu... hahaha



LW,
dia mana berani. aku ada foto topless dia ... sebagai insurance... hahaha

sepa said...

LW, tak bulih la gamak nyer... Dino dah 'blackmail' tu. nanti dia 'ransom' aku pulak, camner.?!

tapi... aku dah ada planning... tungguuuu.! :D

Nizam.Ariff said...

sepa,
ko jangan nak ngada-ngada buat hitam putih atau bagainya...

Lady Windsor said...

Bhahahaha....adehhh korang ni masing2 ada ransom ya...baguslah..aku nak tengok dua-dua yang topless tu...Ada beran?? Kikiki....

Nizam.Ariff said...

LW,
boleh je asalkan tiga2 topless... kKAKAKAKAA

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com