Wednesday, April 16, 2014

Sinusitis

.

Sudah dua hari aku merenung ke Timur, melihat matahari. Sudah dua pagi sebetulnya.





Baru dua bulan berpindah ke tempat baharu, sudah dua kali aku kena sinusitis.
Tempat itu tempat lama tetapi baharu bagi aku.
Hujung minggu baru-baru ini, aku terpaksa telan pil ventolin kepunyaan anak.
Tak pernah-pernah aku telan, akhirnya terpaksa telan juga bila dada terasa berat.
Juga aku ambil zrytec, juga pil pecah kahak. Self-administered...

Kalau apa-apa terjadi pada aku, puncanya aku sudah tuliskan....




.

12 comments:

Irfa said...

lawa bunga tu, nak carilah
ryang tamu kosong je takde penyeri
hihi

t.a.t.a said...

Kau elergic eh Zam?

Nizam.Ariff said...

Irfa.
Bunga hidup lagi cantik...kalau rajin menjaganya la...

Tata.
Tak tahan kalau habuk byk sangat...

Rapunzel Cikilolo said...

selsema ke?

jaga kesihatan...

Nizam.Ariff said...

Rapunzel.
Sakit tekak juga...musim kut.
Thanks..

aizamia3 said...

musim suara takde kot..
saya baru baik dari sakit tekak suara serak garau.. seminggu lebih banyap senyap je kat office.. huhuhu..

Daddy Ziyyad said...

kau ada allergic rhintis, kau ada asthma....adakah kau ada juga eczema? baru lengkap Triad of Allergic Diseases :P

Kniedaz said...

ko pun macam aku la ek...
aku pun tak tahan habuk...tapi aku takde asthma

Nizam.Ariff said...

aizamia,
kurang bercakap, kurang dosa berbicara.. kan? hahaha...


DaddyZ,
aku takde eczema...tapi anak aku ada mild eczema, mild asthma, itu yg doctor cakap la... aku tak pasti mild dia tu cemana....

tapi 'triad' tu bunyi macam cool je...mcm ala mafia je... hahaha


kniedaz,
Aku tak de asthma teruk... last kena ambil nebulizer masa jerebu teruk 4 tahun lepas...

gadisBunga™ said...

kalau tempat berabuk aku akan gatal hidung, berair mata dan bersin-bersin.

maka kompem la situ banyak abuk.

Nizam.Ariff said...

GB,
Lebih kurang sama la kita....

LydSunshine said...

tak jadi apa2 la tu maksudnya sebab kejadian mengambil pil tu hujung minggu lepas. So, entry ni selamat ditaip. Ohh.. atau efeknya lambat?

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com