Adeehhhh...!!! Habis lidah dan bibir luka...
"Laaa...kenapa buat macam tuuu?"
Dibakar menggunakan kayu rambutan... |
Salah satu kenapa ikan cencaru lebih popular dibakar berbanding ikan lain ialah ia mudah dibakar tanpa perlu risau dagingnya melekat pada jaring. Semestinya ia dibakar dengan 'jaket' nya sekali.
Dagingnya lembut dan mudah diceraikan dari tulang. Lebih sedap ialah daging yang masih Tersisa pada tulang utama.
Teringat bagaimana kartun makan ikan. Tom n Jerry terutamanya. Kucing si Tom memasukkan ikan kedalam mulut dan tarik ekornya keluar. Hanya tulang yang telah licin keluar. Mudah. Cara yang mudah untuk membersihkan saki baki daging ikan. Idea yang menarik!
Dan akibatnya......
.
10 comments:
hehehe...
akibatnya di ayat pertama. menarik lu tulis bro.!
kat asrama, depa gelar ikan jeket bro.
:)
Sepa.
Asrama aku pun panggil ikan jeket..
Sengaja aku tulis macam tu...kelainan...hehehe
aku mmg suka cencaru sedap
Dah lama tak dengar nama ikan jeket... dulu2 instructor kesatria kata tu anak buaya ! Macam2 jenama ikan ni dapat..
Lelaki.
Masak sambal pun sedap...
Sukasuka.
Anak buaya??? Hahaha
bakar. cicah dengan kicap+cili+limau.
asrama aku panggil ikan jeket atau ikan kot.
Tata,
ikan ni murah tapi terkenal...
Memang terbaik bro.. kalau buat cencaru sumbat pastu bakar lagi.. mmg tak payah kuah la mkn dgnnasi heheheh :D
dulu2 aku berangan nak jadi kartun, buat apa pun tak akan mendatangkan kesan walau sedikit...hebat!
TT,
Haah... kena pula disumbat dgn samnbal kelapa.... perghh
LW,
skrg pun ko hebat.. dah tak ada apa yang boleh beri kesan ke atas jiwa ko lagi dah....
Post a Comment