Monday, May 25, 2009

Mentekedarah...

.


Aku training lagi selama 2 hari di Kota Permai.

Kalau orang tanya aku makan apa tengah hari, aku jawab aku tak makan. Aku mentekedarah. Sebab aku tak nampak nasi pun dalam pinggan aku.







.

19 comments:

addyaholix said...

makan tu nikmat tuhan yang paling hebat.

tapi ada kau baca bismillah bang?

Insyirah said...
This comment has been removed by the author.
Insyirah said...

Lepas mentekedarah, sure berdengkur dlm training course kan...kan..? Miahaha... ;p

kakpah said...

hahaha.. gulp.. aku pun selalu mentekedarah.

tasikmerah said...

punya banyaknya makanan sampai satu hapah aku tak dapat cam. sila kabor satu per satu. mana lah tau kot2 dapat bg aku ilham aku nk masak esok2...




.

Nizam.Ariff said...

Addy,
Bismillahi awaalu walakhiru.. hahaha. Aku baca dalam hati...

Insyirah,
Ada la sikit-sikit, tapi bila dah nak terlelap, ada tea break lagi. Kena la makan kuih. Tu yang tak boleh tidur tu.. hish... hahahaha


Kakpah,
Kita punysi hobi yang sama... hahaha


TM,
Ada nasi sikit. Ada Lemon Chicken, ada sosej with thailand sauce, tenggiri hainan style, wan tan noodle hainan style, yam sosej with hainan sauce, steam brocoli dan corn starch.

Yang tak nampak: Schezuan mix soup, bubur sagoo dan buah-buahan tempatan. HAhahahahaa.... banyak ilmu aku dapat hari ni... Buuuuuurpp! HHAHAHAHA



(MELALUI D'SERAMBI CAFE WIFI SAMBIL TUNGGU PAKU PAYUNG. CHOW FOR TODAY)

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

tu bekas yg kau makan ke bekas sisa makanan?..semua ada tuh...

ashley said...

aku suka broccoli..
sila kenang aku..

Nizam.Ariff said...

Cikgooden,
Itu bayangan perut aku bakal proses. Kesian kat perut, teruk dia buat kerja. Yang sedap cuma kat mulut dan tekak. Perut tak rasa pun sedap nya... sabar la perut... Ramadhan tak lama lagi...

Nizam.Ariff said...

Ashley,
Makan Brocoli banyak-banyak nanti kuat kentut. Tak sangka, kita punyai hobi yang sama... suka kentut.... hahaha

SHIMI said...

apa nama menu tuh...
vegeterian ala carte

Nizam.Ariff said...

Shimi,
Menunya ' I love garbage ' hahaha... Hish.. semua tu nafsu belaka... nafsu-nafsu-nafsu-nafsi-nafsi...

AZANI said...

mewah kalau training macam ni...apasal kompany aku kedekut , dia bagi air mineral dengan buih pandai sendiri.

xiiinam said...

......aku dah jemu kena makan oat je yob.....







terpaksa...
nak tukar kerjalah...
jadi Mariah Tunku Sabri....
......pergh...

addyaholix said...

baru aku perasan bang. mentekedarah ke mengketedarah?

aku nak check kamus dewan macam malas. itu pon kalau ada.

Nizam.Ariff said...

Azani,
Training aku ni nak bago kompeni reduce cost. Tentu la kasi yang best-best. kalau tak, aku tak nak kasi kos turun... hahaha.

Buih pandai sendiri?
Foam Clever Self... foam brilliant self... foam smart own.... formartown...... Pharmaton???


CkLah,
Aku pun nak gak keje camtu, tapi aku tak nak badan aku jadi cam dia... camne yek?
Makan julap je la..


Addy,
Aku pun tak berapa pasti. Penambahan 'meng' aku rasa macam tak ada je. Tu yang aku letak 'men', macam 'men'cari. Tapi, itu kalau kata dasarnya ketedarah. Kalau memang kata asalnya mengketedarah aku pun tak pasti. Aku tak ada kamus dewan...

addyaholix said...

persoalan pertama samada "men" atau "meng".

keduanya samada "tekedarah" atau "ketedarah". haha!

ashley said...

kalau suruh mr Samy sebut, sure jadi mentekeDARA...
hmmm

Nizam.Ariff said...

Addy,
aku pun tak tahu.. hahaha
tekedarah aku rasa...


Ashley,
Mentekedara tu lain macam je bunyinya... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com