Tuesday, June 2, 2009

Masjid di Melaka (selingan)

~Selingan~


Bila aku masuk blog kak Ashley, aku teringatkan satu masjid ni yang pernah aku singgah di Melaka.

Sila klik sini



.

8 comments:

addyaholix said...

ok first. akhirnya!

Nizam.Ariff said...

Addy,
Aku punya blog tak seglamer korang punya. Kalau kul 12 tgh malam pun boleh dapat first lagi... hahaha

addyaholix said...

bukan kira glemer bang. pengisian tu yang kena nilai. bukan jumlah komen. serius!

ok third!

ashley said...

Nizam,
tadi singgah solat zohor & asar kat masjid Tjg Keling..
kemudian pergi ziarah makam Hang Tuah..
apasal kubur dia panjang bebenor?
ko tahu?

arsaili said...

salam...kalau saya, saya suka Masjid Bahagian Kuching yang dulunya Masjid Negeri...banyak memori masa kecik2...sebab my dad selalu solat kat situ kalau kita gi town shopping..kat situ gak tempat my dad ngan arwah atuk belajar agama ngan pak kiai

Nizam.Ariff said...

Addy,
Aiikk... itu pun kira jugak ka? Hahaha


Ashley
Sebab anu dia panjang kut .. HAHHAHHAA.
Kalau ikut pendapat pengkaji sejarah, kubur orang ternama sengaja dipanjangkan oleh masyarakat untuk menunjukkan taraf/kenamaan si mati.

Kalau ikut pendapat aku pulak, Hang Tuah mana ada kubur. Dia dikatakan bertapa di hulu Perak dan ghaib di situ.
Allah yang Maha Mengetahui...


Arsaili,
Salam. Aku tak pernah sampai ke Sarawak lagi. Kalau ikut kalendar, tahun depan nak lawat sana.

Insyirah said...

Saya pernah sampai Masjid Tanah je. Masjid Keling tak pernah sampai lagi.

Nizam.Ariff said...

Insyirah,
Tak pe, janji Masjid. Aku pernah tengok masjid tanah je, singgah tak pernah...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com