Monday, July 27, 2009

Huh hah huh hah! Jom ikut aku buat...

.

Dalam putih kuning, ada sesuatu yang aku tengok dari jauh. Tak dapat pegang tapi dapat pandang.


Seharian aku cuba fikirkan, dalam jemaah otak-barai-karat yang ada baki-baki impian, kadang-kadang pernah terfikir untuk lepas lelah dari sangkar. Huh hah huh hah!

Lagi banyak di hembus, makin banyak angin-debu-asap aku perlu sedut. Kalau tak masuk, macam mana nak keluar? Apa yang nak keluar?


Huh hah huh hah!

Tak surut pun resah-gelisah perasaan.
Pe
Rasa
An

Bila dah diceraikan, segala-galanya tentang rasa, aku teka. Longgar+abstrak.
Entahlah.


Huh hah huh hah!
Sekali-sekala aku perlu lepaskan lelah-resah-pasrah dari sangkar jiwa-gila-merana






.

11 comments:

xiiinam said...

Ambik tempat dulu...

Lepas tu baru nak baca...

xiiinam said...

Hah..
Huh..
Hih..
Hoh...




Huahhhhhhhhhhhhhhhh...

kakpah said...

Aku sedut huhhhhhh....
aku keluarkan ikut mulut hahhhhh....
inhale....
exhale...
anak murid aku selalu ikut... sebelum dan selepas PE.

secangkir madu merah said...

luahkan apa yg terpendam dilubuk hati...
lepaskan apa yg terperuk didalam kalbu..
Biar semuanya terlerai dan terburai
lega rasanya...jiwa..

Nizam.Ariff said...

CkLah,
Tempat cikgu dalam hati aku... hehehe

Cklah,
Tu bunyi tae kwan do ja... hahaha

Kakpah,
Aku nak jadi anak murid kak pah la..

SecangkirMaduMerah,
Dah nak naik barai ni. Sekali lepas abis runtuh segala, jenuh nak kutip balik... hahaha

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

dah biul ka, bang?...


sabarrrrr...

ashley said...

Komen aku pun cam seghupo je ngan Cikgooden..

apo kono ko?

aku rasa kau kena pergi McD pekeni Double Cheese burger..

Nizam.Ariff said...

Cikgooden,
Memang dah senget sikit nih...

Ashley,
Double cheese burger tak cukup untuk menyelesaikan masalah. Aku kena pekena Double Big Mac baru boleh elok kot... hahaha

Insyirah said...

Sejak mula sambung belajar hari tu, mmg dah senget-senget. Bro ok? Jgn lupa makan ubat.. :p

tasikmerah said...

aku ingat huh hah huh hah tu penat buat pumping. he he.

:p


.

Nizam.Ariff said...

Insyirah,
Nak makan ubat apa? Bab-bab cenggini mana ada ubat nak dimakan ... hahaha

TM,
Ko asyik ingat nak pumping je.. hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com