Friday, July 3, 2009

Seronok ke hidup kalau hari-hari macam ni ?

.


Apa nak jadi aku ni. Buat kerja sampai bawak balik kat rumah tengah-tengah malam Jumaat yang indah wangi. Ni pun aku rehat sekejap nak lurus pinggang.

STRESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS........!!!!


Esok, aku kena bagi briefing kepada CEOs & CFOs dari 8 kompeni, pukul 10.00am.

Notis ? Pagi tadi baru dia orang emel.

Briefing material ? Ni aku tengah buat malam-malam begini.


STRESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS......!!!


Tak ada hari lain ke nak buat? Cis...

Takpe, minggu depan, seminggu aku ada di Akademi MAS di Kelana Jaya.
Aku nak pergi training lagi.


STRESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS....!!!


Malam Jumaat punya pasal, aku tak nak melatah menyumpah seranah tujuh keturunan. Aku tak nak carut-carut malam-malam buta macam ni.

Mana la tau kut-kut arwah Bapak aku datang menjenguk, malu pulak aku...







.

13 comments:

AZANI said...

kaupun stress malam malam jumaaat ni...he he he...

Insyirah said...

Bak kata kak Ashley, sebagai orang Islam...kalau stressSSS, banyak-banyakkanlah zikrullah.

pssst: Akademi MAS?? Training apa? Tiba-tiba rasa curious plak. Yg saya sure bro bukan pilot la kan? Kehkehkeh.

Nizam.Ariff said...

Azani,
Aku STRESSSSSS.....!
Pepagi Jumaat ni, mata dan hati masih blurr....Daaaaa......... (
muka bodo macam Patrick kawan si Spongebob)


Insyirah,
Zikir akan tenangkan hati, betul.
Tapi, kerja tu tak hilang, seperti firman Tuhan tentang nasib sesuatu kaum itu, dan juga konsep tawakkal yang perlu di susuli dgn usaha.
Tapi, world is full of miracle. Mana tahu Tuhan kasi jalan kerja tu ada yang volunteer nak buat, tetiba bos kasi kat org lain atau macam-macam lagi.. there is hope.

Pasal MAS je kamu dah gubra! Hahaha
Adalah... saja nak kenal-kenal dgn En. Tunang kamu tu kalau ada...huh, siap dia... hahaha

tasikmerah said...

gi settle kerja dulu. lain masa kita sembang2...

:)

addyaholix said...

sekarang 9.34am, dalam setengah jam lagi ko kena bagi briefing apa kejadah aku tak tahulah, tapi gud luck bang. jangan stressssssssssss sangat. nanti keja tak jalan. anggap je malam jumaat malam tadi bukan rezeki ko. biarlah mama tidur bertemankan jagad. aku akan doa malam-malam jumaat ko yang akan datang ko lebih bahagia. ok stop. aku tak doa yang lucah-lucah la bang. aku ikhlas ni. ko jangan dok gelak-gelak pulak. aku serius bang!

Insyirah said...

Sikit pun tak gubra. Curious saja. Dia bukan under MAS. Tapi selalu berurusan dgn MAS. Cuma saya curious sebab training kat Akademi MAS. Then should be ur job related dgn aircraft juga kut. Hehe. I guess so.

addyaholix said...

dia engineer la insyirah. sebab tu ada kena-mengena kot.

Insyirah said...

Eh..eh...ada orang yg jawab. Dah lama tau bro.Nizam injinyor.. :p

ashley said...

Smileeee...
apa kata ko hadiahkan BOSS ko hadiah yang sama macam bebudak ARCHIE tu bagi kat cikgu demer?
(pada yang blurr..refer blog aku)

aku seges je..

tak bertanggungjawab kepada apa apa yang berlaku selepas itu..
ha ha ha

Nizam.Ariff said...

TM,
Stressssss!!!!!

Addy,
Terima kasih atas doa kamu.
Dah settle dah. Sebenarnya, kerja 'sampingan' aku dulu menolong assess, verify dan propose kompeni-kompeni yang financially distress. Aku pegang budget/grant RM40juta. Dah lunas bulan May09.
Sekrg aku dah buat keje lain (refer entry sblm ni) dan aku dengar ada budget baru, RM60juta. Aku dah sound awal-awal, aku dah malas nak pegang duit. Aku nak keje lain lak.
Tup-tup, big boss mintak aku 'tolong' gak. cis! kena settle dalam masa 3 bulan lak tu. Abih, keje sekarang sape nak tengok?
Stresssssss.....

Insyirah,
Hahaha... aku engineer tapi bukan berkaitan aircraft. Aku tak terbang, aku yang menjalar kat bawah.

Addy,
Tajuk training tu 'Train the Trainer'. Aku nak jadi cikgu lak la... kalau lepas yang basic ni, aku boleh sambung untuk CPT (certified professional trainer). Kompeni bayar, sapu je la...

Insyirah,
Injinyor pun banyak jenis... kamu teka lah yek... hehehe

Ashley,
Teringat akak, terus teringat komPANG! tak hapdet-hapdet lagi...

Ahhhh... STRESSSSSSSS!!!! hahaha

ashley said...

Nizam,
relax la brader..

dah selesai kerja atau 'dikerjakan'?.

ko ukur tekanan darah ko sama bro..
takut fuuuuuussshh naik mendadak lak!

xiiinam said...

...pssst..!!!
xiiinam sudah hidup semula






Yeaaa!!

Nizam.Ariff said...

Ashley,
Dah settle. Giliran CEOs tu yang kena present dia punya Business Improvement Plan kat aku.
Aku kalau stress, tekanan tak naik tapi turun! Migrain. bulan 2 hari tu darah turun sampai 110/59 je...

STRESSSSSSSS......!!!! hahahaha


CkLah!,
Lamanya cikgu bertapa.

pssst: esok aku balik T.Intan. Aku plan dalam kul 11-12 tghari nak pekena Mastan Ghani depan stesyen bas... jom!

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com