Thursday, March 10, 2011

Gelas yang separa penuh... selamanya

.

On the way balik ke Melaka, aku singgah di R&R untuk tujuan R&R jugalah.


Semasa berdiri menunggu pesanan air minuman aku dilunaskan (CkLah: sebab aku dah bayar dulu) oleh peniaga itu, mata aku tertegul pada pili air yang terbuka di atas meja.

dan aku tunggu... 30 saat.... 45 saat... 1 menet...


" Bang...... bila gelas ni nak penuh ni? ".

Aku tanya.

" Memang macam tu dari dulu lagi... ...tak mau penuh...".

Jawab peniaga tu sambil meng'godek' sudu kecil di dalam gelas.







" Owhh... "  balas aku.







.

7 comments:

secangkir madu merah said...

order air apatuh yg keluar dari paip?

ckLah said...

Tertegul....hehehe

hairul392 said...

itu gelas replika jer kot..
sb tu tak penuh2..

AZANI said...

salam zam
sat aku cari kamus

AZANI said...

salam zam
kamus online ...takda dalam pencarian
google tunjuk 4 entri dari aku yang akut dan satu blog entri pasal mahogany..

aku tertegul melihat hasil sayembara ku.....masuk tak maksudnya?

tasekM said...

tertegul macam biawak terpegun la kiranya tu yek...? he he.

apsal tak penuh weh...?





.

Aku said...

SMM,
aku tak order air paip tu...

Cklah,
tertegul ada tak dalam kamus?
macam terpegun sampai jadi macam tunggul.. hahaha

hairul,
air tu pusing2 ikut tu jer... mana nak penuh..

Azani,
Ko cari apa? 'tertegul' ? hahaha

Azani,
penggunaan tu tak masuk la.. tertegul ni kira macam k terserempak dengan ular tedung selar semasa jalan2 dalam hutan. Ko akan terkejut dan terdiam sampai tak berkata apa-apa...

TM,
macam tu la kira2nya.
Tak penuh sebab air tu pusing balik.. ada pump pakai bateri... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com