Thursday, March 17, 2011

perkara di luar pemahaman manusia

.

“Mengikut Seksyen 8B Enakmen Jenayah Syariah Selangor, sesiapa menyatakan dia mengetahui perkara di luar pemahaman manusia boleh didakwa. Sabit kesalahan boleh didenda tidak lebih RM5,000 atau penjara tidak lebih tiga tahun atau kedua-duanya sekali,” 



 Hah!...

Siapa-siapa yang konon-kononnya boleh tenguk air di geluk, boleh tengok limau purut terbelah (baca: menilik), eloklah bawak-bawak bertaubat.


Siapa-siapa yang "..mengetahui perkara di luar pemahaman manusia..", rajin-rajinlah kumpul duit untuk bayar saman.

 Tapi kan, kalau manusia tu yang memang dah bongok tak faham-faham, masih kena saman lagi ke?






.

10 comments:

ckLah said...

Kalau dah bongok tak faham-faham...dan disahkan mental dis-order, memang terlepas dari tali gantung.


Jam, cklah boleh faham bahasa dia, bila dia mahu buang air, bila dia mahu makan, dan bila dia mahu minta izin keluar rumah untuk cari pasangan, meskipun yang keluar dari mulutnya sama saja tiap kali:
"Miiiiiaaaaawwwww" Kata kucing kami. Intonasi membezakan maksud. Ini kira di luar pemahaman manusia juga, tak?


(Komen mentel ni, tak tau ke tuan blog sedang stress ni. Agaknya lah!)

ashley said...

ko marah ke?
.
.
aku tak berapa nak faham entry ni..
.
.
.
kena saman kah aku?

Aku said...

Cklah,
Cikgu faham, makna manusia boleh faham lagi... terlepas.. hahaha

Aku said...

Ashley,
kalau akak tak faham aku, maknanya aku dah bersalah.. sebab buat perkara yang diluar pemahaman manusia...hahaha

tasekM said...

ada yek seksyen gitu gaya kekdahnya...





.

Aku said...

TM,
Ada...
Seksyen tu sebenarnya kalau ilmu yang diajarkan tu diluar pemahaman manusia, dikira salah...

AZANI said...

macam cikhu aku ngajar add math...diluar pemahaman aku...kira dia salah ke?
herannya aku sorang yang tak faham..

Aku said...

Azani,
kalau gitu, ko sorang je la yang kena saman berdiri atas meja... hahaha

AZANI said...

tu kira baik lagi dari kari keliling padang junjung buku atas kepala

Aku said...

Azani,
ko pernah kena la tu..?
Aku budak baik.. belum pernah kena denda lagi ..

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com