Wednesday, January 16, 2013

Kopi Kelmarin Dulu... (ada gambar gelas)

.

gelas patah tangkai...



Pagi ini
Ada segelas kopi kosong yang aku buat kelmarin dulu
Masih berisi separuh di dalamnya
Walau pun hangatnya berganti dingin
Aku cicip, namun masih kekal aroma kopinya
                             masih kekal warna hitamnya
                             masih kekal kelat pahitnya

Ada segelas kopi kosong di atas meja tak bersemut
Pagi ini.







.

24 comments:

kucingorengemok said...

kopi lama rasa payau

Nizam.Ariff said...

KOG,
aku rasa masih sedap elok je....
ada bahan pengawet kut.... hahaha
kopi johor ni...

Kniedaz said...

kopi sejuk tu masuk peti ais lagi sedap..

MamaTim said...

Salam perkenalan Nizam. Nice topic yaa.. Kopi 'o' memang selamat kalau tertinggal sehari, 2 hari pun still ok. Yang tak okay jika ada unsur yg tak meng'o' kannya..

I was half expecting a picture of the coffee hehee :p

MizzTina said...

buh dlm peti ais mmg best!!

secangkir madu merah said...

gelas tu bertutup tak? kalau tak bertutup baik2, takut cicak berak dlm tu.. :D

Nizam.Ariff said...

kniedaz,
kat opis ni dah beraircond, gelas pula dibuat drpd besi keluli, dah sedia sejuk ....



Mama Tim,
Salam kenal jua...
Agak-agaknya kalau aku biarkan lagi 2-3 hari, masam tak? hahaha



Mizz Tina,
dah sejuk dah... nanti kalau sejuk sangat batuk pulak...



SMM,
errr..... bertutup tapi terbuka sikit..
biar aku minum habis dulu, lepas tu tgklah kalau ada tahi cicak atau tak kat dasarnya.... hahaha

tasekM said...

ko jgn main2 dgn cicak.
cicak mmg suka jilat2 air lepas tu dia blah.
aku pernah nampak.



.

Nizam.Ariff said...

TM,
Tekun ko ngendap cicak... hahaha
Cicak jilat air macam kucing ek?

Daddy Ziyyad said...

aku baca dlm blog KOG, dia buat eksperimen pasal 'tuang air tak tumpah' tu....Mana ko tau petua tu ha? aku baru tau...hahaha

Kesuma Angsana said...

ee. boleh lagi ke tu!

Nizam.Ariff said...

Daddy Ziyyad,
Orang tua-tua je yang tahu... shhh...!
Hahaha...


KA,
err.... boleh... boleh.. sedap lagi...

CiKPuaNLawA said...

macam pramlee dalam cite masammasammanis .. minum kopi semalam....

Nizam.Ariff said...

CPL,
eh.. ye la.... hahaha

gadisBunga™ said...

panaskan je dalam microwave. :D

Warna Warni Kehidupan said...

kopi cap apa tu.. tak sakit perot ke?

amn said...

kopi o tahan...

Nizam.Ariff said...

GB,
kat opis mana ada microwave...
opis koroi ja...


warna warni kehidupan,
Kopi chap '434' ... Johor mari.... hahaha


azani,
tula.. tak sangka sampai 2 hari lebih bertahan....

Lady Windsor said...

aku minum teh semalam, saja gatal tangan celup uncang dalam ayor panas tu...ceisss...perut aku tak ngam langsung dengan teh..sebu jadinya..

err ada kaitan tak komen aku ni dgn entry ko???

Nizam.Ariff said...

LW,
tak de.. hahahaa
sebab aku cerita pasal kopi....

Nur Amirah bt Azri bt dot dot dot said...

Kopi o ni rupe je hitam tapi super power!!!!mmg sodap dan tahan wlaupun bukan selamanye kuikuikui

Nizam.Ariff said...

Nur Amirah,
Ya, aku setuju... dan aku tak sangka sampai 2 hari lamanya ia dapat bertahan....

sepa said...

aku agak, baik ko bekal serbuk kopi jeh...!!! sampai d stesen minyak ko bancuh. hehehe

Nizam.Ariff said...

Sepa,
cadangan yang bagus... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com