Friday, March 25, 2011

Hibernasi 4: Aku telah mendapat simtom....

.
".... Pu tin palce mchanisme whic wil .....  "

Inilah simtom-simtom di mana tangan kanan dan tangan kiri dah mula tak sehaluan, tak bersatu padu. Tangan-tangan yang dah mula degil tak mau dengar arahan kepala.

Inilah jadinya bila mata kuyu dipaksa-paksa juga kerana otak masih tegap berjalan. Benar juga seperti sesetengah orang kata, ' the only limiting factor is in your brain, that is your imagination...' (eh, terer gak cakap orang putih aku ni ek...)

Inilah bahananya apabila berenang-renang dahulu, berakit-rakit kemudian...
eh, tapi betullah tu...berenang la dulu sampai letih. bila dah letih, barulah naik rakit...
apa laaa.....

Ok, aku nak syorkan kepada kabinet untuk wujudkan jawatankuasa khas untuk merombak dan menukar peribahasa:
berakit-rakit dahulu, berenang-renang kemudian
kepada
berenang-renang dahulu, berakit-rakit kemudian.

lepas tu, umumkan kat kabinet tentang ubahsuai ini dan bagi peringatan kepada 'parti-parti politik yang suka menangguk di air yang keruh'
" jangan cuba nak politikkan isu ini.."

Amacam pendapat aku?



.

12 comments:

Aku said...

Weh.. tasek. Bila ko nak hapdet entry nih? dah berkarat tu...

kucingorengemok said...

gi makan ubat batuk 2 sudu

Aku said...

Ahh.. Tijah pun sama...

Azani..?? mana Azani?

Aku said...

KOG,
dapat gak ko mencelah celah-celah komne aku ek?

Ko memang diva cilok mencilok la beb... hahaha

aku mana bulih tido... tak siap lagi. tinggal 20 muka je nih... sebleum kul 1pm.... ceit!

AZANI said...

salam zam
kira ok tu bro

aku masa biasa pun boleh bertujah...
ha ha ha

tasekM said...

pejadah nk hapdet wey...
br smlm hapdet.
eh! kejap.
yg ko ni sehari 2, 3 kali hapdet ni pehal...?
siapkan la thesis tu dulu...


kot tak nk buat thesis jom kita pi berenang...

kah kah kah...

:p






.

secangkir madu merah said...

berakit ke hulu
berenang ke tepian
biar bersakit dahulu
tapi bersenang kemudian...

itu pantun kasi jawab..

Aku said...

Azani,
jari ko yg ngantuk tu...


TM,
Aku lagi stresss laaaagi banyak kali hapdet kot... ko nak sikit?


SMM,
Tak mao..tak mao..
Aku lebih suka berenang dulu... dah penat baru naik rakit....

kakpah said...

aku tak pandai berenang. berakit pun aku tak pandai.
baik aku duduk rumah, masak ...

Aku said...

kakpah,
kakpahhhh!!!!!!!!!!.....
sokonglah adikmu yang ini...

rosdiana said...

tak suka berenang.
tak suka rakit.
tak suka politik.

Aku said...

Ros,
Aku pun sama....
Tapi aku nak subsidi... hehehe

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com