Sunday, December 11, 2011

Posing dari gadis Sarawak... di SDSI, MITC

.


Mereka sedang merehatkan diri selepas persembahan di atas pentas yang kecil di booth Sarawak. Namun, apabila aku talakan kamera beresolusi tinggi aku kepada mereka (dengan niat asal untuk shoot secara candid), cepat-cepat salah seorang daripada mereka itu menarik tangan seorang kawannya.


Kedua-dua cepat-cepat memakai topi lalu berdiri rapat, dekat-dekat. Ah, lebih senang aku nak shoot.






Kemudian, aku perasan banyak flash atau speed light yang turut menerpa dan menghujani batang tubuh mereka. Speed light  yang bukan datang dari kamera aku. Patutlah mereka beria-ia berposing.


Kemudian, Mama, Ariff dan mak mertua turut naik ke pentas itu kesamping mereka berdua. aku pun shoot lagi, dan lagi, dan lagi...


Kemudian giliran beberapa keluarga entah siapa-siapa lagi, mereka berdua persis selebriti.




.

17 comments:

tasekM said...

ko mmg amik gambor pompuan je eh...?



eh... sepa mana eh...?
senyap je.


.

tasekM said...

sawarak tu negeri bunian eh...?

:p




.

Aku said...

TM,
kebetulan semua yang buat persembahan orang lelaki. Ada yang main alat muzik melayu asli tapi penyanyinya orang perempuan gak.

Sarawak bumi kenyalang... bumi melaka je yang penuh dengan Bunian... sejak Puteri Gunung Ledang datang dari Jepara...

tasekM said...

cuba tgk betul2 tajuk n3 ko tu...

sarawak ke sawarak?




.

Aku said...

TM,
tak sama ke? sama je aku tengok...

tasekM said...

rabun teruk ko nih...

:p



.

Aku said...

TM,
dah tukau.... keh keh keh....

mana gambor bulan gerhana?

tasekM said...

grrrrrrrrrr....






mana ada gambor bulan gerhana.
tgh betul2 bulan tu merah.
plop.
bateri habis.

mmg aku rasa nk melompat!

haih~



.

Aku said...

TM,
tak de rezeki lah tu. Aku tunggu gak tapi ada awan. kalau ada kamera pun belum tentu dapat gambar yang menarik.

secangkir madu merah said...

ehem ehem ehem... apa citer pasal bulan pulak ni? bulan madu ke bulan dipagar bintang ke? hilang cerita gadis sarawak di bumi kenyalang itu...

Aku said...

SMM,
bulan merekah malam tadi...

gerhana yang penghujung.
gerhana yang pertama di tahun baru hijrah.

dan seharian langit menangisi nasib bumi yang bakal diterimanya menjelang 2012...

hahaha... teori kak, teori...

ibundo said...

cun awek tu..

Aku said...

Kakpah,
akak bulih buat menantu kalau nak tu... hahaha

ASH said...

kat zoo Melaka kelmarin..terus ke kawasan MITC juga utk makan makan..kut kut terserempak ngan TM...tapi tak dapat jumpa!
.
.
.
udah petang pun..

Aku said...

Ashley,
Dia kalau dah petang memang berubah jadi berambut panjang, berbaju putih... kalau nak cari dia, kena tengok atas pokok... kakaka

sepa said...

brader, gambar dak jantan2 dari sarawak tak dak ka.?

*oya, censor kot...! 18SX hehehe... :p

tapi aku lain...

akulah yg adalah hensem-maco...

Aku said...

Sepa,
tak ada yg jantan datang dari Sarawak.

jantan cuma ada datang dari Melaka dan sabah, kalau tak silap...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com