.
Perghh...!!!
Cucur udang yang memang best.
Adunannya mesra. Cukup rasa. Ada bawang goreng. Cukup rongga udara. Bila dicicahkan ke dalam sos, ia seperti span yang menyerap sos hingga masuk jauh ke pangkal hulu.
Dan sosnya.
Cuba tengok warnanya yang merah terang. Cukup pedasnya, manisnya, masinnya...
Mana aku dapat ?
Entah....
Aku masuk ke pantri nak buat Teh Hijau, kuih itu dah tersedia ada di atas meja.
Tiba-tiba aku diajak makan... rezeki.
Seorang kakak di ofis aku yang buat.
.
16 comments:
kalau free ni best je kan?
hahahaha
sokong statement ibundo
ngeeeeeeee
tutup la blog makan aku yang dah makin malas update tu
Alhamdullilah... rezeki pagi tu... ~
Kakpah,
free memanglah free... memang sedap pun tapi.
Cheqna,
amboihh.... berduet nampak? hahaha
KOG,
meh aku updatekan... aku kasi tajuk jer....
ko tak berapa sehatkah?
Manje,
Rezeki petang sebenarnya... tea break.. Alhamdulillah.
suh akak tu bukak kedai kat shah alam boleh?
Jeb,
bro, gua rasa dia pun beli je tu... sebab cucur tu ada belah petang, masa bila lak dia balik rumah buat cucur kan? hahaha
perghh....
rasa nk buat cucur udang petang nih.
.
TM,
alaaa.. apa susah-susah.. kat Alor Gajah bukan ke ada? Aku pernah makan... memang sedap
alor gajah dgn ayer keroh jauh.
hahaha...
;)
.
cucur lobster takde?
^_@
TM,
20 menit je kan? sedang elok la tu..
NM02,
lobster bukan ke bergetah sikit isinya (rubbery texture), mesti cucur tu liat.. hahaha
baru nak cakap cucur alor gajah.
telan air liur ni! gulp!pantang 'seafood' tak boleh makan..gatal...
dalam pinggan ada bunga.!
Azani,
ko pernah rasa alor gajah punya ke?
FadhilahM,
Alaa... jangan la letak udang. letak la ayam ke, daging ke.. jadi pegedil... hahaha
Sepa,
bunga dan hati yang berbunga-bunga payah nak pisahkan dengan pinggan yg berbunga kut...
aku tumpang makan jer.... hehehe
Post a Comment